Qui som? - Coral Albada - Sol Ixent

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Qui som?


Història de l’entitat.

La coral Albada va ser fundada fa 35 anys per l'actual presidenta honorífica Gmna. Carme Piguillem, monja Vedruna i professora de cant i música de les escoles Vedrunes de la nostra ciutat de Granollers.
Va dirigir durant més d'una dècada la formació de la nostra coral i va arribar a formar una pre-coral amb més de 60 Pueri Cantores, participant en la misses de la nostra Parròquia de Sant Esteve de Granollers, seu actual de l'entitat.
Actualment l’entitat Coral Albada es compon de 4 formacions, Pre-Coral, Coral Sol Ixent, Coral Albada,  i el Cor Adult, amb un total de més de 75 membres.
La coral avui no només anima a les litúrgies de les misses, sinó que s'ha consolidat amb nom propi dins del moviment coral de Granollers i la Federació Catalana de Pueri Cantores de la que en forma part des de 1982.
La nostra entitat ha participat en diferents concerts arreu de Catalunya i en esdeveniments nacionals i internacionals com Salamanca, Burgos, Guadix, Oviedo, París, Lió, Colònia, Roma, Cracòvia, Viena, Estocolm, etc. Participa periòdicament en les misses de TVE a Catalunya, els aniversaris de la Dedicació al Temple de la Sagrada Família i a les trobades nacionals de Pueri Cantores.
La coral Albada, al llarg dels anys, ha interpretat un variat repertori que va des de peces com el Messe de Minuit de Charpentier, el Rèquiem de Fauré, el Gloria de Vivaldi, la Missa de la Coronació de Mozart, el  Messies de Haendel, la Cantata de “ El Príncep d’Egipte” i una cantata "L'amor és viu esta Nit" original de la celebració del seu 25 aniversari i interpretada per més de 100 cantaires i un total de 20 músics.  
Sempre acompanyada per l'organista i pianista Vicenç Prunes, organista titular de l’Orgue de la Parròquia de Sant Esteve de Granollers.
Aquest any La Coral Albada, en motiu de la celebració dels 35 anys de l’entitat, ha presentat a Granollers un concert participatiu en què nens i nenes, joves, adult i grans han compartit l’escenari del Teatre Auditori de Granollers. Un concert de Sardanes i Havaneres, per a Cor i Orquestra de Cordes, Flabiol i Cobla. Un primer acte commemoratiu que precedeix un seguit d’activitats que tindran fi al desembre 2015.


Objectius.

Per l’entitat Coral Albada, el seu principal objectiu és treballar per la pau al món amb el mitjà més genuí: el cant dels infants i joves que amb la seva veu preguen i conviden a l’harmonia entre tots els homes.
És membre de la Federació Catalana de Pueri Cantores que té per objectiu impulsar i coordinar les activitats de les entitats que la componen; acompanyar llur vida musical i institucional; promoure i ajudar la creació de noves entitats de Pueri Cantores.
Mostrem una especial atenció als continguts sociològics, humanístics i cristians de la música gregoriana, polifònica, clàssica i popular en la vessant coral. Tenint en compte que estem treballant per nens, nenes i joves, i per tant, persones que encara s’estan formant, per la qual cosa se’ls intenta donar totes les eines possibles per al seu creixement personal i espiritual en la seva vessant més personal.

Són finalitats de l’associació: Promoure, entre els nois i noies i per mitjà d’ells, el cant, principalment al servei dels actes litúrgics. Fomentar, promoure i mantenir activitats de cultura musical, com són:
1. El Cant Coral
2. L’ensenyament de solfeig i d’instruments musicals
3 .L’organització d’actes de caràcter musical i cultural

La Coral Albada, actualment es compon de 4 formacions, Pre- Coral, Coral Sol Ixent, Coral Albada i Cor Adult.

El marc central de les activitats principals de l’entitat Coral Albada és l’actuació musical a través del cant com a eina per animar actes litúrgics cristians, concerts o altres actuacions com trobades populars catalanes i s'ha consolidat amb nom propi dins del moviment coral de Granollers i la Federació Catalana de Pueri Cantores.


Resultats esperats i fruits de l’entitat.

Amb aquests objectius la nostra entitat Coral Albada aconsegueix fer créixer els infants i joves com a persones civilitzades, formades culturalment i amb uns valors cristians que els permetrà viure en el nostre país col.
laborant pel desenvolupament de les persones en concret i de les entitats culturals i les institucions catalanes en general.
També a través d’alguns actes aconseguim ajudar a la comunitat en moments i situacions difícils.


 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal